Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers

Willewiis logopedie & dyslexie

1. Wanneer ben je jouw bedrijf gestart?
In 1996 ben ik gestart met mijn eigen logopedie praktijk. Ik kon een praktijk over nemen in de Zuidwesthoek en bin in 2005 naar Franeker vertrokken en heb daar de praktijk voortgezet.

2. Welke diensten of producten lever je?
Ik heb 2 bedrijven. Mijn ene bedrijf heet willewiis logopedie en dyslexie en daar leveren wij zorg aan mensen die problemen hebben op gebied van de communicatie in de breedste zin. We hebben een team van 9 personen met een aantal all round logopedisten en een paar met specialisaties waaronder dyslexie, stem, stotteren. We zijn volop aan het ontwikkelen. Een grote specialisatie van ons is de behandeling van kinderen met ernstige dyslexie.
Daarnaast heb ik Tessa Trainingen waar ik trainingen verzorg over persoonlijke ontwikkeling. Dit kan fysiek maar ook online. Er zijn webinars die voor iedereen toegankelijk zijn en maak NLP materiaal.

3. Hoe belangrijk is een (klanten)netwerk voor jouw onderneming?
Dat is heel belangrijk. Voor onze logopediepraktijk is het niet alleen de cliënt die belangrijk is maar ook onze verwijzers zoals huisartsen en jeugdartsen. Daarnaast is het contact met de scholen heel belangrijk. De Intern Begeleider van de school waar wij nauw contact mee onderhouden, kan zorgleerlingen signaleren en naar ons doorsturen. Ook hebben we veel overleg met ons netwerk om de juiste zorg te kunnen bieden.
Voor de trainingen is zichtbaarheid heel belangrijk. Maar onderschat de mond op mond reclame niet.

4. Waar wil je als ondernemer nog in groeien?
Oh man ik ben de laatste paar jaar enorm gegroeid met mijn ondernemingen. Wat leuk zou zijn is meer verkopen van mijn nieuwe spel “Een duik in de leerkuil” Een educatief spel over leren en frustratie.

5. Wat zijn de grootste uitdagingen binnen het ondernemen?
De grootste uitdaging is elke keer weer het vinden van balans tussen werk en de thuissituatie. Maar als je je werk zo leuk vindt, ben je er gewoon heel veel mee bezig!

6. Waar ben je het meest trots op?
Trots op het feit dat ik een geweldig team van logopedisten om mij heen heb. Trots op het NLP trainingsinstituut dat ik van de grond af heb opgestart en nu begint te lopen en megatrots op het nieuwe eigen pand waar de praktijk gehuisvest is en waar ik mijn trainingen kan geven inde eigen trainingsruimte.

7. Wat is het grootste voordeel aan het ondernemen?
Dat je veel zelf je koers mag bepalen!

8. Hoe belangrijk is zichtbaarheid voor jou?
Oh dat is heel belangrijk. Dat wordt wel onderschat, maar heb ik heel veel in geïnvesteerd en doe ik nog. Overleg met scholen, voorlichting geven, actief op social media, netwerken. Het is gewoon niet weg te denken.

9. Wat inspireert jou?
Mensen inspireren mij. Hoe men doet, hoe men gedraagt en vooral kinderen en mensen die een zetje in de rug nodig hebben. dat inspireert mij om verder te gaan en door te ontwikkelen. 

10. Heb je nog tips voor startende ondernemers?
Daar kan ik heel kort over zijn: gewoon doen!
 


Neem contact op met:
Willewiis Logopedie & Dyslexie(bekijk bedrijfspagina)
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!

10 vragen

aan onze ondernemers...