Waadhoeke Evenementen
Waadhoeke Evenementen
 
 

If you can dream it, you can do it...

Door: Yvonne van der Graaf
 
FRANEKER – Nieuwe maanden met nieuwe kunstproeverijen en met nieuwe beslissingen. Wat staat er allemaal te gebeuren: Allereerst twee maanden met bijzondere kunstproeverijen en met veel aandacht voor het historisch pand aan de Harlingerweg 45 waarin wij wonen en werken. Alle aandacht zal dan ook in de laatste twee maanden van dit jaar daarop gericht zijn. Maar wij hebben ook een mededeling die wij gelijk aan u willen doorgeven. Net als zovelen hebben wij met pijn in ons hart toch besloten om -gezien de invloeden van externe actoren- vanaf 1 januari t/m 31 maart 2023 de ‘KunstKamer Franeker’ te sluiten.
BINNENKORT: presenteren wij vanaf 1 november t/m 31 december 2022 een kunstproeverij van de leerlingen van de Einstein Class van de CSG Anna Maria van Schurman uit Franeker in de ‘KunstKamer Franeker’. Zij doen dit in het kader van de activiteiten rondom de onthulling van een namenmonument -gemaakt door beeldend kunstenaar, Marcel van Zijp- ter herinnering aan Joodse studenten die van 1934 – 1941 in ons pand (toen een kibboets) woonden, studeerden en daarnaast praktische vaardigheden leerden. Zij wilden hun droom waarmaken om in Palestina het geleerde weer door te geven. In 1941 werden de toen aanwezige studenten helaas verraden en afgevoerd. Met de titel boven deze tekst willen de leerlingen met het thema ‘Dromen’ hun dromen uitbeelden in een 2D of 3D beeldtaal. Bovendien heeft de Einstein Class het monument geadopteerd: wat een mooi gebaar . . . !

Vanaf 1 november a.s. presenteren wij de kunstproeverij van Guus Harmsma uit Groningen. Op de site www.guusharmsma.exto.nl is duidelijk te zien dat deze kunstmaker zich bezig houdt met abstracte, geometrische kunst, zowel in 2D als 3D objecten. Als je naar zijn werk kijkt kun je zeker spreken over minimalistishe kunst. Het lijnenspel levert in de meeste gevallen een verrassende wereld van optische illusies op. De gefreesde lijnen kunnen in principe eindeloos gevarieerd worden en geven ook meer dimensie, waardoor de illusie meer tot de verbeelding spreekt.
 
Nog te zien kunstproeverijen van: Margriet Oomen, Luc Peters, Cecil Kemperink, Ank van Engelen, Peter Koks, Fons Uytdehaag, Victor Hoefnagels, Frans Berkhout, Henk Wolvers, Yvonne van der Graaf, Rob van Deelen, Lydia Schröder, Marjo Wiltingh, ARTAStique, Gerard Neijenhuis, Funs Erens, Peter van den Akker, Henk de Leeuw den Bouter, Liesbeth Hensels, Elbrich Wind-Wartena, Hilde de Rooij.

Belangrijk:
TIP: Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Vraag dan via onze website de nieuwsbrief aan. Ook kunt u ons blijven volgen op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram. 
Op onze website: www.kunstkamerfraneker.nl leest u meer over onze openingstijden, de gastkunstenaars en onze activiteiten. Rob van Deelen | Yvonne van der Graaf
 
 
 
 


Neem contact op met:
B&B Kunstkamer Franeker(bekijk bedrijfspagina)
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!

Evenementen

in de Waadhoeke...