Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
 
 

Zorghoeve Tritzum

1. Wanneer is Zorghoeve Tritzum gestart?
Op 15 juni 2013 zijn we officieel gestart met Zorghoeve Tritzum.

2. Welke diensten of producten leveren jullie?
Wij bieden kleinschalige dagbesteding aan diverse doelgroepen, waaronder mensen met aangeboren of niet-aangeboren hersenletsel. Bij ons kunnen deelnemers verschillende werkzaamheden uitvoeren op en rond de boerderij, waarbij ze structuur, dagritme en ondersteuning krijgen. We hebben ook een theetuin en een imkerij waar deelnemers ook bij betrokken zijn.

3. Hoe belangrijk is een (klanten)netwerk voor jouw onderneming?
Nieuwe deelnemers komen via ons netwerk binnen, of dat nu via een gebiedsteam, zorginstelling of een collega-zorgboer is. Als we geen netwerk hebben, ontvangen we ook geen nieuwe aanmeldingen. Naamsbekendheid en een sterk netwerk zijn essentieel, vooral omdat onze deelnemers vaak elders ook zorg ontvangen.

4. Waar wil je als ondernemer nog in groeien?
Als ondernemer moet je jezelf en je bedrijf blijven ontwikkelen. Zelfs kleine veranderingen kunnen tot groei leiden. Momenteel zijn we bezig met het stroomlijnen van ons bedrijf. 

5. Wat zijn de grootste uitdagingen binnen het ondernemen?
In de zorgsector kunnen er snel veel veranderingen plaatsvinden. Het is een uitdaging om met de golven mee te blijven varen, maar dit houdt ons scherp en bevordert onze ontwikkeling.

6. Waar ben je het meest trots op?
In de afgelopen 10 jaar hebben we als bedrijf een mooie groei doorgemaakt, samen met geweldige mensen. Ik ben erg trots op waar we nu staan.

7. Wat is het grootste voordeel aan het ondernemen?
Vrijheid en je eigen weg mogen bewandelen.

8. Hoe belangrijk is zichtbaarheid voor jou?
Zichtbaarheid is cruciaal om je in een netwerk te kunnen nestelen. Daarom zijn we aanwezig op diverse markten en proberen we via verschillende media ons bedrijf regelmatig onder de aandacht te brengen. Tevens proberen we diverse onderdelen van het bedrijf te koppelen als we op evenementen zijn.

Tijdens een bijenpresentatie vertellen we ook altijd dat de bijen op Zorghoeve Tritzum staan om ook zo extra aandacht te geven aan de zorgboerderij. Als mensen ons weten te vinden, kan dat ook potentiële deelnemers aantrekken. Dit is voor ons van groot belang. 

9. Wat inspireert jou?
Het helpen van mensen en ervoor zorgen dat onze deelnemers zich gewaardeerd en nuttig voelen.

10. Heb je nog tips voor startende ondernemers?
Blijf dicht bij jezelf en heb vertrouwen in je eigen pad.


Neem contact op met:
Zorghoeve Tritzum(bekijk bedrijfspagina)
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!

10 vragen

aan onze ondernemers...