Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
 
 

SuperSEO

1. Wanneer is SuperSEO gestart?
Dit bedrijf ben ik in 2018 begonnen. Net nadat ik het bedrijf (webshop) had verkocht dat ik samen met een vriend had opgebouwd. SuperSEO is ontstaan uit de SEO-kennis en ervaring die ik in al die jaren heb opgedaan.

2. Welke diensten of producten lever je?
De focus ligt bij ons op zoekmachineoptimalisatie (SEO), oftewel je website hoger in Google. Maar eigenlijk draait alles om tekst. Je hebt de juiste teksten nodig om te zorgen dat je zowel bij Google als je lezer scoort. Met onze expertise in contentmarketing, SEO, copywriting en leadgeneratie, bieden we een compleet pakket aan diensten om bedrijven te ondersteunen.

3. Hoe belangrijk is een (klanten)netwerk voor jouw onderneming?
Mond tot mondreclame vanuit je netwerk? Daar kun je niet tegen adverteren. Naast opdrachten vind je hier ook die ideale partners om zelf zaken uit te besteden.

4. Waar wil je als ondernemer nog in groeien?
Leiderschap wordt steeds belangrijker. Ik ben gegroeid van freelancer naar een team met 3 vaste medewerkers en diverse freelancers. Thuis heb ik een gezin met 5 kinderen. Werk en privé in goede banen leiden is een hele uitdaging. Maar uiteindelijk wil ik een bedrijf opgebouwd hebben waarin ik misbaar ben. Slimmer werken, niet altijd maar harder.

5. Wat zijn de grootste uitdagingen binnen het ondernemen?
De juiste mensen om je heen verzamelen. Zowel qua medewerkers als klanten. Nee durven zeggen wanneer een klant eigenlijk niet bij je past. Blijven genieten van het werk dat je doet. Zeker in de fase vlak voordat ik personeel kon veroorloven, liep ik mezelf echt voorbij. Geen tijd meer voor jezelf of je gezin nemen nekt je uiteindelijk.

6. Waar ben je het meest trots op?
Dat je klanten ziet groeien en samen resultaat behaalt. Je maakt daarmee echt het verschil voor ze. Of het nou een lokale onderneming is of grote internationale partij. Toen ik op mijn 17e school verliet om geld te gaan verdienen had ik niet gedacht dat ik dit kon bereiken.

7. Wat is het grootste voordeel aan het ondernemen?
Vrijheid, zelf beslissingen kunnen nemen. Doen waar je gelukkig van wordt. Alleen op deze manier kan ik mijn leven inrichten zoals ik dat wil. Ik beslis zelf wat ik doe en hoe ik dat doe. De waan van de dag zorgt er wel eens voor dat je vergeet voor jezelf te kiezen of de juiste keuzes te maken. Maar uiteindelijk beslis ik alles zelf.

8. Hoe belangrijk is zichtbaarheid voor jou?
Bij ons werk draait alles om zichtbaarheid. Men moet weten dat je bestaat en wat je te bieden hebt. Dit magazine is daar een prachtige manier voor. Net als voor onze klanten, is onze eigen zichtbaarheid natuurlijk van enorm belang. Ook wanneer je genoeg werk hebt wil je zichtbaar blijven. Er kan zomaar een moment komen dat de situatie omslaat. Denk maar aan Corona.

9. Wat inspireert jou?
Mijn gezin en mensen om me heen. Daarnaast haal ik veel inspiratie uit mensen die “van niets, iets maken”. En ik heb na een zwaar ongeval een 2e kans gekregen. Dat heeft me wel doen beseffen dat ik meer kan en wil bereiken in het leven dan ik dacht.

10. Heb je nog tips voor startende ondernemers?
Zorg dat je gevonden wordt en werk aan je zichtbaarheid. Je ‘merk’ opbouwen kost tijd dus begin daar direct mee. Stel vragen aan andere ondernemers. Je leert met vallen en opstaan, maar ik had best wat minder vaak willen vallen.


Neem contact op met:
SuperSEO Hoger in Google(bekijk bedrijfspagina)
Prins Hendrikkade 3B, 8801 JK Franeker
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!

10 vragen

aan onze ondernemers...