Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
 
 

Plant Veerkracht

1. Wanneer ben je Plant Veerkracht gestart?
Mijn bedrijf ben ik gestart (naast mijn baan) in oktober 2017. In 2020 zelfstandig onderneemster geworden.

2. Welke diensten of producten lever je?
Ik ben begonnen met het verkopen van yoga producten en het geven van kinderyogalessen en daarnaast ook theeproeverijen. Ik vernam al snel dat dit proefde naar meer.

3. Hoe belangrijk is een (klanten)netwerk voor jouw onderneming?
Een klanten netwerk is heel belangrijk voor mij. Het hebben van goede contacten levert ook hele mooie samenwerkingen op. Je kan veel voor elkaar betekenen. 19 november ga ik samen met een paar andere enthousiaste onderneemsters het Ontdek je Veerkracht Event organiseren. Ik ben zo ontzettend blij met deze dames en dat we de kracht van elkaars expertise juist heel mooi kunnen verbinden.

4. Waar wil je als ondernemer nog in groeien?
Ik wil groeien in het maken van mijn eigen duurzame producten. Maar ook kijken naar hoe die duurzaamheid andere weer kan helpen. De wens om een eigen retreat weekend te organiseren staat op de verlanglijst maar eerst blijven bouwen aan een goede basis voor mijn bedrijf. 

5. Wat zijn de grootste uitdagingen binnen het ondernemen?
De grootste uitdaging binnen het ondernemen is zichtbaar blijven en gefocust zijn. Aan creatieve plannen ideeën kom ik niks te kort. De uitdaging zit hem in de uitwerking van een plan. Stap voor stap en gefocust blijven geeft meer kans van slagen.

6. Waar ben je het meest trots op?
Vooropgesteld ben ik het meest trots op mijn gezin. Je doet dit toch samen. Niets geeft je zoveel veerkracht als thuis alles stevig staat, want daar kun je op bouwen. Positieve eigenschap waar ik trots op ben is: Als iets niet gelukt is zoals ik gehoopt had en het voor ogen zag dan kan ik hier alleen maar van leren. Ombuigen naar positief. Uiteindelijk brengt dat je meer Veerkracht

7. Wat is het grootste voordeel aan het ondernemen?
Het grootste voordeel van ondernemen is dat je heel veel eigen ideeën kan uitproberen. Wat werkt wel en wat werkt niet. En het indelen van je eigen tijd voor het gezin en de tijd die je neemt voor je klanten. Geen dag is hetzelfde en je blijft uitgedaagd worden en ik veer daar mooi in mee.

8. Hoe belangrijk is zichtbaarheid voor jou?
Het is zeker belangrijk maar ik vind het soms ook lastig. Vaak krijg ik te horen dat ik mezelf best nog wat meer op sociaal media mag laten zien  Ik vind wel steeds meer de manier waarop zichtbaar zijn past bij mij.

9. Wat inspireert jou?
Inspiratie haal ik uit heel veel dingen. Ik heb heel veel inspirerende mensen om mij heen. Mensen die ik ontmoet op de verschillende markten waar ik sta of die ik tegenkom tijdens de opleidingen of juist gewoon tegenkom op straat. Danielle Hiemstra inspireert mij al sinds het moment dat ik mijn voet binnen zette bij haar in de yogales. Ze gaf mij de kans om steeds meer in het yogawereldje te kunnen betekenen . Zo werken we nog regelmatig samen met bijvoorbeeld een ouder & kind yoga weekend of dat ik met mij theeproeverij de aansluiting ben na een ontspannen yogales. Voor het samenstellen van bijvoorbeeld een kinderyoga les laat ik mij regelmatig inspireren door de natuur,  of bijvoorbeeld een mooi geïllustreerd kinderboek. Voor mij  sfeer ook heel belangrijk en moet zeker voelbaar zijn in een ruimte. Soms kan een klein voorwerp mij het aanzetje geven om de hele ruimte daar omheen aan te passen. Kortom genoeg inspiratie.;) 

10. Heb je nog tips voor startende ondernemers?
Onderneem vanuit je hart en durf af en toe eens open te staan voor samenwerkingen. Zorg er wel voor dat je je eigen visie in zicht houdt. Blijf jezelf inspireren door juist ook de kleine dingen te zien. Luister naar je eigen gevoel en zorg voor een goede basis in je bedrijf. 


Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!

10 vragen

aan onze ondernemers...