Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers

Paula Schoonheidssalon

1. Wanneer ben je jouw bedrijf gestart?
Komende zomer vier ik mijn 20-jarig bestaan, supertrots op!

2. Welke diensten of producten lever je?
Ik doe alles op het gebied van huidverzorging, derma planning, meso vytal, bindweefselmassage, hotstone massage, make-up en losse behandelingen zoal verven wenkbrauwen/wimpers, harsen enz.

3. Hoe belangrijk is een (klanten)netwerk voor jouw onderneming?
Uiteraard is dit voor mij uiterst belangrijk maar ik merk dat het aloude mond op mond reclame nog steeds het beste werkt. Tot op de dag van vandaag ontvang ik nog steeds nieuwe klanten in mijn salon. Zaak is dus dat je goed werk levert en je salon altijd up-to-date houdt.

4. Waar wil je als ondernemer nog in groeien?
De ontwikkelingen op het gebied van huidverbetering gaan altijd door. Ik volg hier jaarlijks diverse cursussen voor om deze ontwikkelingen goed te blijven volgen, kennis is macht. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste producten daarvoor gebruikt.

5. Wat zijn de grootste uitdagingen binnen het ondernemen?
Jezelf nog meer op de kaart zetten en steeds weer met nieuwe producten en of behandelingen komen zodat de klant iedere keer weer verrast wordt in de salon en met een tevreden gevoel naar huis gaat.

6. Waar ben je het meest trots op?
Dat ik al 20 jaar zelfstandig ondernemer ben, dit had ik nooit durven dromen. Dus waar een wil is, is een weg!

7. Wat is het grootste voordeel aan het ondernemen?
Dat je van niets en niemand afhankelijk bent en zelf kan bepalen hoe je je onderneming runt. Feedback van je klant is hiervoor uiterst belangrijk. Een ander groot voordeel is dat je je werkweek zelf in kan delen en niemand verantwoording hoeft af te leggen wanneer je eens een dag vrij bent.

8. Hoe belangrijk is zichtbaarheid voor jou?
In de begin jaren natuurlijk heel belangrijk. Ik deed dit dmv adverteren, presentaties in lokale modewinkels, modellen opmaken bij modeshows enz. Tegenwoordig gaat dit allemaal via social media. Maar ik blijf erbij, zoals eerder al aangegeven, dat dat de ‘ouderwetse’ mond tot mond reclame nog altijd het beste werkt.

9. Wat inspireert jou?
Belangrijkste zijn mijn klanten die aangeven wat ze van mij verwachten en de wensen die ze daarbij hebben. Ook het bezoeken van beurzen, lezen van vakliteratuur en het volgen van cursusdagen op het gebeid van uiterlijke verzorging zijn voor mij erg belangrijk.

10. Heb je nog tips voor startende ondernemers?
Blijf bij jezelf, geloof in jezelf, dan komt het goed!! Oh ja, en zorg dat je er altijd verzorgd uitziet😊!


Neem contact op met:
Paula Schoonheidssalon(bekijk bedrijfspagina)
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!

10 vragen

aan onze ondernemers...