Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
 
 

Oerenergiek

1. Wanneer is Oerenergiek gestart?
In 2007 ben ik gestart met mijn massagepraktijk. Vanaf 2017 ook als natuurgeneeskundig orthomoleculair therapeut, waar leefstijladviezen nadrukkelijk aan bod komen.

2. Welke diensten of producten lever je?
 Mensen komen bij mij voor therapeutische massages, blessures en leefadviezen bij specifieke klachten. Bij dat laatste kun je denken aan darmproblemen, spier- en gewrichtsklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, chronisch luchtwegproblemen. Specifieke adviezen hoe je zelf invloed op je klachten kunt krijgen middels voeding, beweging, in- en ontspanning, stressreductie en goede nachtrust. Wanneer jezelf meer kennis krijgt, kun je zelf andere keuzes maken, waardoor je je gezonder en energieker zult voelt.

3. Hoe belangrijk is een (klanten)netwerk voor jouw onderneming?
Mijn klanten zijn mijn visitekaartje. Onlangs heb ik een lezing gegeven Gewoon Gezond voor mijn klanten, omdat ik alweer 15 jaar als bedrijf besta. Hier waren bijna 100 mensen aanwezig. Ik hoop dat er mooie zaadjes geplant zijn voor een gezondere leefstijl.

4. Waar wil je als ondernemer nog in groeien?
Ik ben een dienstverlener, wat inhoud dat commercieel minder talent heb. Terwijl dat laatste wel steeds belangrijk wordt. Tegelijk denk ik, dat bij jezelf blijven als prettigst werkt.

5. Wat zijn de grootste uitdagingen binnen het ondernemen?
Mijn grootste uitdaging is de verdeling tussen werk en prive. Wanneer je werk doet, wat fantastisch is om te doen, voelt werken niet als werk. 
Mijn echtgenoot attendeert mij hier regelmatig op.

6. Waar ben je het meest trots op?
Ik ben trots dat mijn praktijk dusdanig gegroeid is, dat ik hier fulltime mee bezig mag zijn. Mensen soms met eenvoudige tips op weg kan helpen om zich energieker voelen.

7. Wat is het grootste voordeel aan het ondernemen?
Het grootste voordeel van ondernemen is dat ik mijn werk kan doen, zoals ik dat wil. Ik hoef geen productiecijfers te produceren en te werken volgens voorgeschreven protocollen. Het uitgangspunt is dat degene die bij mij komt de beste zorg/behandeling/begeleiding krijgt, zodat men zelf weer verder kan.

8. Hoe belangrijk is zichtbaarheid voor jou?
Zichtbaarheid…een lastige. Mijn socials zien er niet gelikt/glamorous uit en beloven geen gouden bergen. Dat laatste kan in mijn beleving kan dat ook niet, want je moet altijd kijken naar het hele verhaal van iemand. Een goede website, gemakkelijk, toegankelijk en transparant wordt gewaardeerd, in ieder geval door mijn klanten. Gelukkig heb ik iemand, die me daar altijd behulpzaam in is.

9. Wat inspireert jou?
Het steeds vergroten van mijn kennis inspireert me, zeker wanneer ik dit kan delen met klanten, die er hun voordeel mee kunnen doen. En dat vaak met hele gewone dingen, die zeker niet altijd geld kosten. Ik ben er van overtuigd dat het steeds belangrijker wordt dat mensen goed voor zichzelf moeten zorgen. Met meer kennis over jouw klachten, kun je zelf je eigen keuzes maken. En daar help ik mensen graag bij.

10. Heb je nog tips voor startende ondernemers?
Een tip voor een startende ondernemer blijf vooral bij jezelf, bij jouw passie. 


Neem contact op met:
Oerenergiek(bekijk bedrijfspagina)
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!

10 vragen

aan onze ondernemers...