Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
 
 

Guido Hibma Photography

1. Wanneer ben je Guido Hibma Photography gestart?
In 2013 liet ik mij inschrijven bij de KvK om mijn bedrijf officieel te starten. Maar ik maakte eigenlijks al vanaf kinds af aan altijd al foto's.

2. Welke diensten of producten lever je?
Ik ben te boeken voor alle vormen van familiefotografie, persfotografie, bedrijfsfotografie en trouwreportages door heel Nederland. Maar ook als je fotografie of bewerken wil leren kan je bij mij terecht voor privéles waarin je mij echt alles kan en mag vragen. Voor mijn zakelijke klanten bied ik sinds 2021 ook bedrijfsvideo's aan.

3. Hoe belangrijk is een (klanten)netwerk voor jouw onderneming?
Een netwerk is super belangrijk. Want een echte selfmade miljonair ondernemer bestaat niet. Zelf de rijkste ondernemer te wereld had een netwerk van vrienden, klanten en investeerders die hem geholpen hebben.

4. Waar wil je als ondernemer nog in groeien?
Fotografie zit echt in mijn bloed. Het gaat volledig automatisch qua camera instellingen en flits instellingen. Het fijne hiervan is dat ik mij al jaren lang volledig kan focussen op het klant contact tijdens de shoot. Mooie verhalen aanhoren, mensen op hun gemak stellen, lekker gek doen en lol hebben. Maar altijd als doel om samen de mooie momenten te vangen in beeld.

Qua groei ben ik daarom nu bezig mijn bedrijf uit te breiden met videografie. Want fotografie en videografie zijn echt 2 verschillende disciplines. Met videografie kan ik nog veel leren en ontdekken. Want als ondernemer moet je niet stil staan. Blijf je zelf ontwikkelen!

5. Wat zijn de grootste uitdagingen binnen het ondernemen?
Om je processen zo te minimaliseren dat jij en je klanten er zo min mogelijk werk van hebben. Een voorbeeld hiervan is heen en weer E-mailen. Mails die in spambox komen verschrikkelijk irritant en ouderwets. Dit heb ik opgelost door een WhatsApp-plugin op mijn website te installeren. Hierdoor heb ik nu direct contact met de klant. Ik heb gelijk een beeld van hoe die gene er uit zit (Creatief proces begint hier al) Direct zijn of haar 06 nummer. Een chat geschiedenis en de locaties delen van de shoot gaat makkelijk en snel via deze vorm van chat.

Geen ouderwetse zakenkaartje meer voor mij. Ik zeg ik altijd ''open eens internet op je telefoon. Ga naar www.guidohibma.nl bekijk lekker mijn portfolio en klik op de whatsapp button.'' (zakenkaartjes raakt men altijd kwijt, nu sta ik in de geschiedenis en heb direct contact)

Ook ben ik echt een fan van workflow optimalisatie. Zodat je echt kan doen wat je leuk vindt in mijn geval foto's maken bij de klant. Zodra ik maar ergens in het bewerkings- en afleverproces kan stroomlijnen dan duik ik hier volledig in. Denk aan automatisch foto's importeren op first in first out. Het aanschaffen van een speciale photoshop/Lightroom keyboard om sneller te bewerken. Automatisch uploaden naar de cloud back-ups en webwinkel etc.

Mijn advies voor ondernemers is dan ook altijd praat met je klant of andere ondernemers niet altijd over je product. Praat ook eens over welk boekhoudingspakket zij gebruiken, hoe zij offerte opmaken etc. Gewoon kennis delen met elkaar. Vaak zullen ze zich jou beter herinneren omdat je niet die ondernemer was die alleen maar bezig was zijn product of dienst aan te bieden.

6. Waar ben je het meest trots op?
Dat je echt mensen blij kan maken met mooie beelden. Dat je soms iemand tegenkomt en die gene het nog steeds heeft over die foto die ik van hun 7 jaar geleden geschoten hebt. Dat je een boeking krijgt van iemand uit Limburg omdat je zo geweldig was op de trouwerij van hun neef in Groningen. Om je foto's mega groot geprint te zien op gebouwen, bruidsparen in tranen ontroeren met het afleveren van hun trouwalbum. Maar ook super klein op bijvoorbeeld een menukaart.

En deze trots laat ik dan ook graag zien op mijn website. Met meer dan 3000+ foto’s online verdeeld over de verschillende vormen van mijn fotografie. Ik ben dan ook apetrots op al deze beelden in mijn portfolio en de mooie verhalen erachter.

7. Wat is het grootste voordeel aan het ondernemen?
Indelen van tijd, vrijheid en je energie steken in iets wat je echt leuk vind.

8. Hoe belangrijk is zichtbaarheid voor jou?
Zichtbaarheid was vooral in het beginstadium alles voor mij. Door de eerste beelden naar buiten te brengen via Facebook is mijn bedrijf zeer snel gegroeid. Soms ben ik nu gewoon even een tijdje niet zichtbaar op socialmedia omdat de agenda's vol zitten of omdat ik het druk heb als jonge vader met 3 mooie kids om altijd maar wat te posten. vaak na een online post heb ik gelijk weer aanvragen. Dit is gewoon geweldig! En bewijst maar weer. Werk hard, laat het zien, en je zal gezien worden!

9. Wat inspireert jou?
Eerlijk? 100% mijn kinderen. Zakelijk gezien; de klant zijn verhaal volledig te mogen uitwerken in beeld.

10. Heb je nog tips voor startende ondernemers?
Waar wacht je op? heb je een leuk idee ga er voor! Hard werken voor jezelf is niet werken! Maar het allerbelangrijkste is… Doe iets wat je echt leuk vindt.


Neem contact op met:
Guido Hibma Photography(bekijk bedrijfspagina)
Ypeijsingel 31, 8801 HP Franeker
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!

10 vragen

aan onze ondernemers...