Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
 
 

Buurvrouw Klaske

1. Wanneer is Buurvrouw Klaske gestart?
In Mei 2021 heb ik mij volledig op mijn bedrijf gestort. Daarvoor deed ik het in combinatie met uren van de thuiszorg.

2. Welke diensten of producten lever je?
Buurvrouw klaske geeft respijtzorg, dit is betaalde mantelzorg vooral bij ouderen. Dit houdt in: mee naar het ziekenhuis, boodschappen doen, gezelschap houden, wandelen, mee naar het theater enz. Alles is bespreekbaar.

3. Hoe belangrijk is een (klanten)netwerk voor jouw onderneming?
Een klantennetwerk is erg belangrijk en omdat ik vooral gericht ben op ouderen is mond tot mond reclame en zo nu en dan een advertentie laten zien heel belangrijk. Mijn doelgroep is meestal 65+, zij lezen nog vaak de krant e.d.

4. Waar wil je als ondernemer nog in groeien?
Mijn netwerk groter maken en dat mijn verdiensten niet alleen uit het PBG vergoed gaat worden maar ook vanuit de gemeente.

5. Wat zijn de grootste uitdagingen binnen het ondernemen?
Om mijn bedrijf goed en duidelijk onder de aandacht te brengen en bij de juiste doelgroep.

6. Waar ben je het meest trots op?
Dat ik 40 vaste dienstjaren heb durven los te laten en dat ik volledig als zzp-er ben doorgegaan.

7. Wat is het grootste voordeel aan het ondernemen?
Dat ik niet meer vast zit in een vast patroon. Geen dienstrooster meer. De zomervakantie niet meer in november te moeten plannen voor het volgende jaar. Dat ik bij elke client naar binnen ga met een open vizier, dat ik echt zorg op maat kan bieden. Er wordt niets van boven geregeld, ik regel het zelf.

8. Hoe belangrijk is zichtbaarheid voor jou?
Heel belangrijk. De mensen moeten weten wie en wat buurvrouw Klaske is en doet. Het zou zo mooi zijn dat een ieder weet wie ik ben omdat ik zo graag mensen wil helpen. Wanneer je ouder wordt en je sociale kring wordt steeds kleiner dan is het toch fijn dat er iemand is met wie je van alles kan delen en die er 'gewoon' voor je is .

9. Wat inspireert jou?
Ouderen en eenzaamheid. Dit zie ik overal om me heen. Dit wil ik zo graag voorkomen en of oplossen. Ik weet dat ik dat niet in mijn eentje kan. Er is een mevrouw van 98 op mijn weg gekomen die in januari allerlei Kerstversierselen kocht voor de volgende Kerst. Die mindset vind ik geweldig en hoop dat door te geven.

10. Heb je nog tips voor startende ondernemers?
Tips,  nee niet echt. Ik ben gewoon begonnen. Dit kon ook omdat ik een man naast mij heb staan. Ik had dit 10 jaar geleden niet gedurfd. Misschien is het wel verstandig dat je eerst onderzoek gaat doen of het ook bestaansrecht heeft en zo maar dat heb ik achterwege gelaten omdat ik er zeker van ben dat wat ik doe echt nodig is.


Neem contact op met:
Buurvrouw Klaske(bekijk bedrijfspagina)
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!

10 vragen

aan onze ondernemers...