Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
Waadhoeke 10 vragen aan ondernemers
 
 

2Leanon

1. Wanneer is 2Leanon gestart?
September 2019.

2. Welke diensten of producten lever je?
Ik coach teams en organisaties om beter samen te werken. En dat doe ik o.a. door mensen op te leiden in het Lean gedachtegoed zoals ik dat geleerd heb bij Toyota. En ik coach teams door de gesprekken te voeren die ze niet gewend zijn om te voeren. Hoe zit het met vertrouwen in het team, en hoe gaan jullie om met conflicterende doelen en belangen? Ik reik concrete handvatten aan, in de vorm van tools en inzichten in teamdynamiek, om samen te gaan verbeteren. 

3. Hoe belangrijk is een (klanten)netwerk voor jouw onderneming?
Mijn (klanten)netwerk werkt voor mij! Zo word ik regelmatig teruggevraagd door klanten en werk ik samen met andere trainers. Ik volg zelf elk ook trainingen om mijzelf te ontwikkelen en ook daar ontmoet ik dan weer mensen met wie ik een actieve samenwerking aanga. 

4. Waar wil je als ondernemer nog in groeien?
Allereerst zou ik dolgraag met 2Leanon willen groeien in de provincie Friesland. Ik werk nu voornamelijk in andere delen van het land. En als tweede ben ik de laatste tijd bezig geweest om mijzelf te ontwikkelen als Key-Note Speaker. Ik spreek graag op evenementen om mijn ervaring en kennis te delen.

5. Wat zijn de grootste uitdagingen binnen het ondernemen?
Er zitten te weinig uren in een dag en ik heb het gevoel dat ik overal goed in moet zijn. Alsof ik op alle vlakken van het ondernemerschap moet ‘shinen’, maar ik ben helemaal niet overal goed in. En ik bedien klanten door het hele land. Ik werk zelfs in Venlo voor een leiderschaps-
programma van Canon. Leuk natuurlijk, maar dat kost wel veel reistijd.

6. Waar ben je het meest trots op?
Dat ik gewoon de stoute schoenen heb aangetrokken om mijn eigen bedrijfje te starten. En ik heb er geen dag spijt van! Maar terugkijkend denk ik soms wel: “Wow, dat ik dat gedaan heb!” 

7. Wat is het grootste voordeel aan het ondernemen?
Daar kan ik kort over zijn: eigen baas zijn. Ik hou van mijn vrijheid, geen toestemming hoeven vragen voor een andere richting, voor het opnemen van vrije dagen, het volgen van een cursus. Ik maak mijn eigen keuzes en dat bevalt me super!

8. Hoe belangrijk is zichtbaarheid voor jou?
Op dit moment kom ik aan mijn werk door mond tot mondreclame. Mijn deelnemers vertellen elkaar over wat ze ervaren hebben, en daardoor krijg ik meer werk.

9. Wat inspireert jou?
Ik ben altijd gefascineerd geweest door hoe mensen, wezenlijk anders kunnen denken en doen. Mijn reizen zijn mijn grote bron van inspiratie. Ik hou van andere culturen en ervaringen opdoen. Mijn trainingen zijn doorspekt van voorbeelden uit landen waar ik zelf ben geweest.

10. Heb je nog tips voor startende ondernemers?
Ik heb twee maanden geleden een vriendin geholpen om de stap te maken van in loondienst zijn, naar als zelfstandige werken. En mijn grootste tip aan haar was om haar onderbuik te volgen en het avontuur aan te gaan. Elke ervaring maakt je rijker als mens: Dus als je iets écht probeert, kan het bij voorbaat al niet mislukken.


Neem contact op met:
2leanon(bekijk bedrijfspagina)
Lutje Lollum 1, 8801 PW Franeker
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!

10 vragen

aan onze ondernemers...