Waadhoeke streekbeleving
Waadhoeke streekbeleving
 
 

Longhorn Ranch Hasthem Hoeve

Beleef én proef het boerenleven en werk.
Zie waar de kalfjes en kuikens geboren worden, hoe ze opgroeien en waar ze hun eieren leggen. Beleef het weidevogelgebied en zie welke maatregelen en aanpassingen de boer doet om een broedplaats voor de vogels in het land maar ook op it hiem (erf) te creëren. Proef en ruik de bloemen (honing) van de pluktûn. En ga zo maar door... Kortom, beleef, proef en ervaar het boerenambacht!

Onze landerijen worden extensief begraasd door Engelse en Texas Longhorn zoogrunderen en Groningse Blaarkoppen. Ook grazen hier Merino-wol en Blue de Main schapen. Friese paarden mogen hier ook niet ontbreken. Op het erf en in de landerijen scharrelen de kippen en lopen er landvarkens rond. Ook hebben we een pluktuin en een demogewassen veld met verschillende (oude) graansoorten, en een boomgaard met (oude) fruitbomen. Zo hopen we naast de weidevogels ook een leefomgeving te bieden voor de spotvogel en andere tuinvogels.

Educatie
Wij geven educatieve lessen en zijn aangesloten bij "De Boer op Noord". Na de bouwvak gaan we los met het realiseren van een educatieruimte en toiletgroep (rolstoelvriendelijk) en een rustpunt/winkeltje in het voormalige tanklokaal en een gedeelte van de ligboxstal. Nu ontvangen we groepen nog in onze schuur. We organiseren weidevogel- en agrarische excursies door onze landerijen per huifkar en rondvaartboot. Binnenkort bieden we ook huifkartochten aan die zijn aangepast voor mindervaliden.

Fotografie op een unieke locatie
We werken samen met een fantastische fotograaf genaamd Dorit Habing. Onze locatie is geschikt voor een unieke fotoshoot! Huwelijks- en/of gezins- en portretfoto's kunnen worden gemaakt in een wel heel landelijke sfeer met uiterst zeldzame imponerende dieren.

We geven graag uitleg via rondleidingen te voet, met de huifkar en de rondvaartboot. Maar niet tijdens de broed- en rustperiode van de vogels. Wel zorgen we voor een rustperiode voor wandelaars en fietsers! Er is een rustpunt op de Hasthem Hoeve in Baaium (FRL)! Maar nog even geduld... want alles is in transitie... het tanklokaal moet nog worden getransformeerd tot een toiletgroep die is aangepast voor mindervaliden, een winkeltje en een rustpunt voor wandelaars en fietsers. Maar kom gerust vast eens ons erf op fietsen om de ontwikkelingen te volgen, de dieren te bewonderen of ons eigen biologische rund- en varkensvlees te kopen, verse scharreleieren, honing uit onze pluktuin of een praatje te maken. Maar u begrijpt ook... om dit alles voor elkaar te krijgen en te bewerken zijn de boer en boerin ook wel eens druk.

Groetjes, Oane en Itte Smink
Hasthemerwei 1, 8841 KG Baaium
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!