Waadhoeke streekbeleving
Waadhoeke streekbeleving
 
 

Fryske Strawberries

De lekkerste aardbeien!
Wij telen de lekkerste aardbeien van Friese bodem! Onze rassen zijn geselecteerd op smaak en kwaliteit zodat alleen de swietste aardbeien op jouw bord belanden. Kom je ze eens proeven? Ze zijn te koop bij onze kas in de boerderijautomaat!

Passie voor aardbeien
Op een oppervlakte van zo’n 5 hectare groeien onze aardbeien. De helft groeit binnen in de kas en de andere helft groeit buiten in tunnels en op stellingen. Dit doen wij op duurzame wijze, met zo min mogelijk middelen en door zoveel mogelijk natuurlijke vijanden in te zetten. Ook zetten wij in op gasloos telen en maken wij gebruik van de restwarmte en CO2 van het naastgelegen bedrijf.

Onze rassen zijn Furore en Elsanta
De Furore is een aardbei van zeer goede kwaliteit. De plant groeit snel, waardoor de productie vroeg in het jaar op gang komt. Aardbeien van de Furoreplant hebben een opvallend helderrode kleur en glans. 

Het aardbeienras Elsanta staat bekend om zijn stevige vruchten met een goede smaak. De aardbeien hebben een mooie kegelachtige vorm zoals je die van een aardbei mag verwachten. 

Duurzaam telen
Een duurzame teelt vinden wij belangrijk. Wij werken daarom zoveel mogelijk met natuurlijke vijanden en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Ook staan er verspreid over ons bedrijf diverse hommelkasten. Dit stimuleert de bestuiving.

Wil u meer informatie? Kijk dan op onze website!
 
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!