Waadhoeke sport en recreatie
Waadhoeke sport en recreatie
 
 

Crossfit Franeker


Kracht, conditie en lenigheid
CrossFit is een sport die je kracht, conditie en lenigheid traint. Het is een combinatie van olympisch gewichtheffen, oefeningen met eigen lichaamsgewicht, gymnastiek/turnen en atletiek. Alle bewegingen die worden gedaan tijdens CrossFit zijn gebaseerd op de basisbewegingen van het menselijk lichaam. Denk hierbij aan: tillen, duwen, springen, gooien, klimmen en rennen. Het beoefenen van CrossFit zorgt ervoor dat je je hele lichaam constant aan het ontwikkelen en trainen bent, zodat je zo fit mogelijk wordt. Door het competitie-element word je bovendien continue uitgedaagd om jezelf te verbeteren.

Opbouw van de training
De trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve workout. Deze laatste wordt ‘Workout of the Day (WoD)’ genoemd en duurt ongeveer 10 à 20 minuten. De trainingsruimte wordt CrossFit-box genoemd en is minimaal ingericht. Geen luxe sportschool, maar terug naar de basis van bewegen waar het materiaal en de sporters centraal staan.

Voor wie?
CrossFit is geschikt voor iedereen: jong of oud, topatleet of beginnende sporter. Het doel van deze sport is namelijk om je zo fit mogelijk te laten zijn, zodat je lekker in je vel zit. Dit recht is niet voorbehouden aan topatleten, maar is wat ons betreft voor iedereen. Wij geven je de ‘elite’ training die topatleten krijgen, maar dan op jouw eigen niveau. Alle oefeningen kunnen namelijk geschaald worden (scaled in CrossFit-termen), zodat je -ongeacht je niveau- de training kunt volbrengen. Doordat je op je eigen niveau kunt deelnemen, ga je constant de competitie aan met jezelf om je prestaties stap voor stap te verbeteren. Je ziet en voelt dus resultaat en dat werkt erg motiverend!

Uitstekende begeleiding
CrossFit is een evidence based sport, wat betekent dat het wetenschappelijk efficiënt, veilig en effectief is. Je traint bij CrossFit Franeker bovendien onder deskundige begeleiding van geschoolde CrossFit Level 1 coaches, die -hoewel je traint in een groep van max. 12 personen- volop aandacht hebben voor elke individuele deelnemer. Je bent dus in goede handen!
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!