Waadhoeke evenementen
Waadhoeke evenementen

Sinterklaassprookje

Helaas, het Sinterklaassprookje is afgelast.

Na een jaar afwezigheid is het Sinterklaassprookje terug. ‘Dit jaar een beetje mysterieus, een beetje spannend, maar vooral erg sprankelend’, zo wordt het verhaal omschreven.


FRANEKER
Onder leiding van Inge Teertstra is een groep spelers al enkele maanden aan het repeteren voor de voorstelling. Ook achter de schermen worden de nodige voorbereidingen getroffen. De decorbouwers hebben als doel om een compleet andere wereld te creëren, waarin het sprookje zich zal afspelen. De dames van de kleding hebben ook dit jaar weer als uitdaging om voor de spelers kostuums te ontwerpen en te maken die in de sfeer van het verhaal passen. Daarnaast zijn de vrijwilligers van de grime ook begonnen met het maken van plannen. De organiserende commissie kan op deze onderdelen -kleding en grime- echter nog wel wat hulp gebruiken, zo laat het weten. Belangstellenden kunnen zich melden via sinterklaassprookjefraneker@gmail.com.

De voorstelling wordt voor basisschoolleerlingen vanuit de gehele Waadhoeke opgevoerd van maandag 29 november tot en met vrijdag 3 december in Theater de Koornbeurs. Bij de vrijdagavondvoorstelling zijn, volgens traditie, ook andere belangstellenden welkom.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Koornbeurs.

Foto: Joachim de Ruijter.
Bronvermelding: Franekercourant.nl
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!