Waadhoeke evenementen
Waadhoeke evenementen

Kunstproeverijen bij Kunstkamer Franeker

Het gaat om verfijning, gevoeligheid, verwondering en kracht . . .
Door: Yvonne van der Graaf

FRANEKER – De overgang van lente naar zomer komt er binnenkort weer aan. De verse kleuren van de natuur met de werklustige dieren om ons heen zorgen ervoor dat we er met elkaar weer zin in hebben om er op uit te gaan. Op dit moment wordt er dan ook overal aandacht gegeven aan verschillende kunst- en cultuurmanifestaties. Wat fijn dat de kunstroutes en exposities weer mogelijk zijn. Het blijft voor ons elke keer weer een uitdaging om de ‘KunstKamer Franeker’ op de kaart te laten staan. Wij presenteren met een regelmaat kunstproeverijen van hedendaagse kunstenaars. Zonder de kunstenaars zouden wij geen kunstproeverijen kunnen presenteren. De ‘KunstKamer Franeker’ is er voor u, maar wij kunnen niet zonder u!

BINNENKORT: presenteren wij drie nieuwe kunstproeverijen van verschillende bekende hedendaagse kunstenaars. De bijzondere landschappen van Han Klinkhamer [www.hanklinkhamer.nl] laten een intense gevoeligheid in beeldtaal zien. In elk schilderij ziet u haast de aangename worsteling van het gebruik van het materiaal waarmee hij werkt, zowel op linnen als op papier. Zo ontstaan zijn natuurlijke, landschappelijke beelden opgebouwd in gelaagdheden en gevangen in de werkelijkheid van hetgeen u beleeft. Het zijn unieke, subtiele maar ook krachtige werken.

Als we praten over de uitgesproken liefde voor porselein dan komen wij zeker uit bij kunstenaar Henk Wolvers [www.henkwolvers.com]. Deze kunstenaar heeft zich ontwikkeld als meester in dit weerbarstig materiaal wat porselein is. Het gaat in zijn objecten om beweging, vorm maar ook transparantie en gelaagdheden in combinatie met subtiele kleuren. Zijn beeldtaal heeft inmiddels bij velen voor groot respect en bekendheid gezorgd. Met zijn indrukwekkende wandobjecten van porselein zorgt hij voor vernieuwing in de beeldende kunst. 

Elke kunstvorm zorgt voor een zekere beleving en dat zien wij ook terug bij de realistische en kleurrijke schilderijen van Margot Olde Loohuis [www.margotoldeloohuis.nl]. Deze kunstenaar is bekend om haar geheimzinnige onderwaterwereld schilderijen. Het is zeker een verademing om in de drukke hectiek van de wereld waarin we leven in verbinding te komen met haar schilderijen. Het zijn de stilte en de schoonheid die vaak ook zo ongrijpbaar lijken en ons meenemen in de sprookjesachtige en mystieke wereld onder het wateroppervlak. Een bekende uitspraak is: “Er is zoveel meer dan wij zien, zoveel meer te ontdekken tussen hemel en aarde. “
 
Nog te zien kunstproeverijen van: Margriet Oomen, Luc Peters, Cecil Kemperink, Ank van Engelen, Dubbelop, Peter Koks, Fons Uytdehaag, Gígja Reynisdóttir, Yvonne van der Graaf, Rob van Deelen, Paula Valentim, Lydia Schröder, Marjo Wiltingh, ARTAStique, Johan Bruinenberg, Gerard Neijenhuis, Funs Erens, Marcel van Berkel, Peter van den Akker, Sikko de Vries [1944-2014], Henk de Leeuw den Bouter, Ineke van Middelkoop, Liesbeth Hensels, Karin Elfrink, Elbrich Wind-Wartena.

Belangrijk:
TIP: Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Vraag dan via onze website de nieuwsbrief aan. Ook kunt u ons blijven volgen op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram. 

Op onze website: www.kunstkamerfraneker.nl leest u meer over onze openingstijden, de gastkunstenaars en onze activiteiten. Rob van Deelen | Yvonne van der Graaf 
Suggesties? We zien graag je voorstel tegemoet!